Friday, 27 January 2012

I love DSLR !



ASSALAMUALAIKUM..

Helo beb !
Tibe-tibe je hari ni aku rase nak update blog.
tapi entri kali ni aku nak share tentang interest aku pada something.
nak tahu tak apa ??
hurmmm.. ia adalah....
Jeng.. Jeng.. Jeng..

CAMERA DSLR !

Dah lama aku nak dapatkan Mr.Camera DSLR ni.
but tau tau je la kan.
mahal kan ??
setuju tak aku cakap DSLR mahal ??


oh MR.DLSR



WOW !




Mr.DSLR for sure one day,
U WILL BE MINE !!


SEKIAN...







Thursday, 26 January 2012

Kasut Pelik





Assalamualaikum..

Dalam entri ni, aku nak share jerr tentang ape yang aku dah tengok.
Pernah tak dalam dunia ni korang terfikir bahawa ade wujudnye bende-bende pelik ??
Sebenarnye bende 2 memang betul-betul wujud.
Tak percaye ek ??
Mai aku tunjuk kat korang ek ?? 


ade jugak kasut cam ni ek ??










unik x ??








kasut ke pisang ni ??


gerunnye tgk.



hehehe








kereta ke kasut ni ??





roti ke kasut ??








haaa.. skunk caye tak??
hahahaa


SEKIAN..





Wednesday, 25 January 2012

Segmen Tag Menge-Tag



ASSALAMUALAIKUM...
Alamak !! ditag ?? hehe
thanx to Cici

 diTag oleh : Cici



 terms and conditions 
 You must post this rules in your entry.
 Each person must post about themselves in their entry.
 Answer the question than tagger set for you in their post. And create eleven new questions for new people you tagged to answer.
 You have to choose eleven people to tag link them on the post.
 Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
 NO TAG BACK !
 No stuff in tagging section ''YOU ARE TAGGED IF YOU READING THIS''.
 " YOU ARE LEGITIMATELY'' -a.k.a REALY , TRUST , WITH ALL HONEST- have tag eleven people.

okay, dah khatam dengan pe-pantang nye ...
next step ...


soalan-soalan dari Cici :
1. name penuh @ name i.c. korang
2. name timang-timangan .. ala name manje la senang citer ;)
3. asal mane ?
4. favourite snack atau jajan (nips, cadbury, smarties, etc)
5. satu barang atau gadjet yang korang tak boleh hidup tanpanye..
6. KFC or MacD .. kenape meyh ??
7. suke no 7 tak ? (saje tanye sebab nie mostly fav number orang) >,<
8. permainan faveret korang mase zaman kecik-kecik dulu ..
9. ciri-ciri kawan yang korang 'anti' ..
10. hehe soalan nie jahat sikit : ape perasaan korang kalau terjumpa budak kecik yang annoying .. kalau boleh, korang nak buat ape kat die .. :D
11. perasaan anda setelah dapat tahu anda di-tag :)  >jujur taw ..


Jawapan dari aku

1.Nur Amira Binti Suhaimi
2.Ya
3.Raub,Pahang
4.Appolo coklat (sebenarnye bnyk ag)
5.handphone lah.
6.KFC. coz chessy wedges
7.tak suka
8.main guli, jengket-jengket
9.kawan yang suka menipu
10.ajar die supaya tak annoying. hahaha
11.happy sgt. thanx cici :)


soklan-soklan dari aku pulak :



1. apa tujuan anda create blog ??
2. apa perasaan anda lau blog anda ramai follower ??
3.apa perasaan ditinggalkan org tersayang ??
4. ape impian anda ??
5. apa perasaan anda lau 1 hari anda dapat iphone ??
6.teringin tak nak pegang camera DLSR ??
7. antara ayam n kambing mana pilihan anda ?? sebab ??
8. apakah ciri lelaki/wanita idaman anda ??
9. bila anda tersesat di sebuah pulau, apa yang anda lakukan ??
10. sape idola anda ??
11. bila dapat 1 juta apa yang anda akan lakukan ??



Yang akan terpaksa menjawab soalan :



selamat menjawab 





Sunday, 22 January 2012

Miss my family


Assalamualaikum...

Hai beb !
Lama jugak aku x update blog ni.
Sorry lah lately ni aku buzy ngan a lot of things lah.
Ade assigment, ade test, ade kiuz.
Paham paham je lah aku ni student lagi. huhu
Skunk sebenarnye ngah cuti.
Hurmm, tapi kan aku x balik uma lah.
Hurmmm.. i really miss my family.
My brother, actually cuti sem skunk so ni jelah masa aku nak jumpe abg aku.
hurmm, but xde rezeki lah.
sedih.. sedih..
Bila time aku cuti sem nanti,die dah masok sem baru dah.
i really really miss my family.







mood : miss my family